منتقدانه .. و زمانی که قائم ما ظهور کند، ندا در دهد:
آگاه باشید ای جهانیان!
که منم امام قائم..
آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده..
بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند..
بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند..
آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند..
*یالثارات الحسین علیه السلام*
|
درخواست رسمی قرارگاه سایبری برای انجام عملیاتهای تهاجمی ژنرال کیث الکساندر (Keith Alexander) فرمانده قرارگاه سایبری آمریکا در حضور بیش از 1000 نفر شرکت کننده در کنفرانس فضا و سایبر فرماندهی راهبردی گفت: "ما باید برای دفاع از خودمان در فضای سایبری اختیارات و قدرت بیشتری داشته باشیم." این اظهارات نشان میدهند که پنتاگون قصد دارد به صورت رسمی حق اجرای عملیاتهای سایبری تهاجمی را داشته باشد. دولت آمریکا تاکنون قرارگاه سایبری را مرکزی دفاعی و جنگ سایبری را نیز جنگی دفاعی معرفی میکرد که برای دفاع از زیرساختهای اقتصادی و نظامی آمریکا در فضای سایبری پدید آمدهاند اما هماکنون به صورت علنی اعلام کرده که قصد دارد اینترنت را تبدیل به پایگاهی برای حمله به دیگر ملتها گرداند. الکساندر خواهان کسب مجوز رسمی برای انجام حملات سایبری ژنرال مایکل باسلا (Michael Basla)، قائم مقام فرمانده قرارگاه فضایی نیروی هوایی، پس از سخنرانی الکساندر در کنفرانس گفت: "ما همچنین تصمیم به ایجاد توانمندی تهاجمی سایبری داریم." قرارگاه فضایی مسؤول جنگ سایبری نیروی هوایی است. این نوع اظهارات در بیانیه رجینا دوگان (Regina Dugan)، رئیس "آژانس پروژههای پیشرفته تحقیقاتی دفاعی" (DARPA) – افرادی که اینترنت را اختراع کردند – نیز مورد اشاره قرار گرفته بود مبنی بر اینکه آنها توانمندیهای سایبری تهاجمی ایجاد خواهند نمود و اینکه آمریکا تهاجمات سایبری را با اقدامات به اصطلاح جنبشی در هم خواهد آمیخت. اقدامات تهاجمی در ادبیات نظامی به معنای استفاده از تجهیزات انفجاری، گلولهها یا کلاهک برای انهدام چیزی است. تربیت جنگجویان سایبری آمریکا با آموزش علوم پایه و ریاضی با توجه به ضعف آمریکایی ها در ریاضیات و علوم مهندسی، فرماندهی قرارگاه سایبری آمریکا نگران تربیت جنگجویان سایبری خود از نسل بعد است و برنامه ای را برای آموزش علوم پایه برای آنها تدوین نموده است. وبسایت وزارت دفاع آمریکا در این باره نوشت: از جنگجوی بزرگ سایبری آمریکا بپرسید چگونه میتوان تضمین نمود که نسل آتی آمریکاییها قادر است با چالشهای آتی امنیتی مواجه شود و وی به شما خواهد گفت: در حوزه ریاضی، علوم و تکنولوژی آموزشهای بیشتری به آنها بدهید. ژنرال الکساندر، دستور داد برنامهای برای افزایش آموزش علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات در سطح کشور آمریکا آغاز گردد. وی آمار درصد کسانی را که در کشورهای مختلف جهان دارای مدرک "علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی" هستند چنین اعلام نمود: چین، 47 درصد؛ کره جنوبی، 38 درصد؛ و آلمان 28 درصد. در آمریکا تنها 4 درصد از فارغالتحصیلان دارای مدرک "علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی" هستند. وی در کنفرانس "مجمع امنیتی سیستمهای بینالمللی" (International Systems Security Association) چنین گفت: "آمریکا در ایجاد این قابلیتها در سطح پایینتری نسبت به بسیاری کشورهای دیگر قرار دارد. این توانمندیها در چهارچوب امنیت ملی آتی نقش برجستهای دارند.
آمریکا در تلاش است تا هر کودک را تبدیل به یک جنگجوی سایبری نماید
الکساندر در ادامه سخنان خود گفت: "ما باید این فرآیند را اصلاح نماییمم. با توجه به اینکه فارغالتحصیلان امروز و فردا، نیروی امنیت ملی آتی آمریکا را تشکیل خواهند داد، آژانس امنیت ملی نیز در برنامه ملی آموزش علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی شرکت دارد." در سال 1998، آژانش امنیت ملی مراکزی را تأسیس نمود تا دانشگاههایی که برنامههای برجستهای در حوزه بیمه اطلاعاتی ارائه میکنند، شناسایی شوند. امروزه، آژانس امنیت ملی و وزارت امنیت میهنی به صورت مشترک حمایت مالی از "مراکز ملی برتر در آموزش بیمه اطلاعات" و برنامههای "تحقیقات مهندسی با کمک کامپیوتر" را بر عهده دارند. به گفته الکساندر، این برنامه، که در آن 18 دانشکده و دانشگاه فعالیت دارند، قصد دارد تا آموزشهای عالی و تحقیقات را در این حوزهها ارتقاء داده و افرادی خبره با تخصص بیمه اطلاعاتی پرورش دهد. هدف نهایی این برنامه کاهش آسیبپذیری زیرساخت اطلاعات ملی آمریکا است. الکساندر در ادامه افزود که اگرچه اجرای این نوع برنامهها گامی بزرگ در مسیری درست است اما کافی نیستند. وی در ادامه افزود، ما نیاز به برنامههای علمی اصلی و بنیادینی داریم که در مدارس ابتدایی اعمال گردند تا در نهایت اطمینان حاصل شود که امنیت بلند مدت کشور تضمین میگردد.
چه باید کرد؟ کشور ما نیز به مانند سایر کشورهای جهان به صورت فزایندهای به شبکههای مجازی وابسته میشود. با توجه به سرعت بسیار شتابان پیشرفتهای تکنولوژیکی میتوان پیشبینی نمود که طی سالها و دهههای آتی کارکرد زیرساختهای مجازی در نهادهای اقتصادی و نظامی ما نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت، افزایشی که با توجه به روندهای تکنولوژیکی اجتنابناپذیر است. بهرهوری از فضای سایبری در عین اینکه میتواند باعث افزایش ظرفیتهای قدرت ملی شوند اما در عین حال آسیبپذیریهای زیرساختی کشور را افزایش خواهند داد و در آینده یقینا تبدیل به یکی از مسائل عمده امنیت ملی خواهند شد، فرآیندی که از قبل آغاز شده است. با توجه بدین امر جای دارد که سیاستگذاران ایران مسأله جنگ سایبری را جزو اولویتهای کاری خود قرار داده و کشور را برای ورود به میدانهای جنگی مجازی آماده سازند. پرورش متخصصین نخبه، ارائه آموزشهای همگانی، تقویت نرمافزاری و سختافزاری زیرساختهای سایبری و رصد دائمی نیروهای سایبری سایر کشورها میتوانند از اهمیتی کلیدی در رویکرد سایبری کشور برخوردار باشند. منبع:تحلیل های بروز و سیاسی جنگ نرم [ پنج شنبه 91/3/18 ] [ 8:23 عصر ] [ علی آلیانی ]
[ نظر ]
|
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |